Grand Hotel Derin Blog

İstanbul Kahvaltı Mekanları: İstanbul’da Kahvaltı Yapılacak 10 Yer

İstanbul Kahvaltı Mekanları: İstanbul’da Kahvaltı Yapılacak 10 Yer

İstanbul Kahvaltı Mekanları: İstanbul’da Kahvaltı Yapılacak 10 Yer


 
Merhaba sevgili gezginler! Bugün sizlere İstanbul'un en güzel kahvaltı mekanlarını tanıtmak istiyorum. İstanbul, hem tarihi hem de kültürel açıdan zengin bir şehir. Bu zenginlik, kahvaltı kültürüne de yansımış durumda. İstanbul'da kahvaltı yapabileceğiniz onlarca farklı seçenek var. Ama ben sizin için en iyilerini seçtim. İşte İstanbul'da kahvaltı yapılacak 10 yer:
 
1. Mihrabat Korusu, Kanlıca: Kahvaltıda Boğaz Manzarası Arayanlara Özel
 
İstanbul'un en güzel manzaralı kahvaltı mekanlarından biri Mihrabat Korusu. Burada, yeşillikler içinde, Boğaz'ın mavi sularına karşı kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı menüsü oldukça zengin ve lezzetli. Peynir çeşitleri, zeytinler, bal-kaymak, reçeller, omletler, börekler ve daha fazlası sizi bekliyor. Fiyatlar biraz yüksek ama manzara ve hizmet kalitesi buna değer.
 
2. Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, Çengelköy: Boğaz’a Karşı Eski İstanbul Tadı 
 
Çengelköy'de bulunan Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, Boğaz'ın kenarında, çınar ağaçlarının altında kahvaltı yapabileceğiniz nostaljik bir mekan. Burada, eski İstanbul'un tadını çıkarabilirsiniz. Kahvaltıda, simit, poğaça, börek, peynir, zeytin, reçel ve çay gibi geleneksel lezzetler sunuluyor. Fiyatlar uygun ve servis hızlı.
 
3. Pepa Boşnak Böreği, Erenköy: Mis Gibi Kokan Börekli Kahvaltı
 
Erenköy'de bulunan Pepa Boşnak Böreği, adından da anlaşılacağı gibi Boşnak böreğiyle ünlü bir mekan. Burada, el açması hamurun arasına konulan peynirli, ıspanaklı, patatesli veya kıymalı harçlarla hazırlanan börekleri tadabilirsiniz. Kahvaltınıza eşlik edecek ayran, salata ve turşu da var. Fiyatlar makul ve porsiyonlar doyurucu.
 
4. Kahvaltı Naga Putrika, Moda: Moda Sahile Yakın Çeşit Çeşit Kahvaltı Seçeneği
 
Moda'da bulunan Kahvaltı Naga Putrika, sahile yakın bir konumda bulunan şirin bir kafe. Burada, çeşit çeşit kahvaltı seçeneği bulabilirsiniz. Serpme kahvaltısı, menemeni, sucuğu, gözlemesi, tostları ve daha fazlası sizi bekliyor. Fiyatlar uygun ve servis güler yüzlü.
 
5. Borisin Yeri, Kumkapı: Tarihi Yarımadanın Ara Sokaklarında Kahvaltı Keyfi
 
Kumkapı'da bulunan Borisin Yeri, tarihi yarımadanın ara sokaklarında gizli bir kahvaltı cenneti. Burada, Ermeni mutfağından lezzetler sunuluyor. Kahvaltınızda, lor peyniri, ceviz ezmesi, kayısı reçeli, sucuklu yumurta ve daha fazlasını deneyebilirsiniz. Fiyatlar uygun ve mekan samimi.
 
6. Lades Menemen, Beyoğlu: Kahvaltıda Menemen Sevenler Toplansın
 
Beyoğlu'nda bulunan Lades Menemen, kahvaltıda menemen yemeyi sevenler için ideal bir mekan. Burada, istediğiniz malzemelerle hazırlanan menemenleri tadabilirsiniz. Peynirli, sucuklu, pastırmalı, sebzeli veya sade menemen seçenekleri var. Yanında ekmek, tereyağı ve çay da geliyor. Fiyatlar uygun ve servis hızlı.
 
7. Erzincan Yılmaz Tandır Evi, Kurtuluş: Sıcak Tandır Ekmeği ile Güne Başla
 
Kurtuluş'ta bulunan Erzincan Yılmaz Tandır Evi, sıcak tandır ekmeğiyle ünlü bir mekan. Burada, tandır fırınında pişirilen ekmeklerin yanında peynir, zeytin, reçel, bal-kaymak ve yumurta gibi kahvaltılıklar sunuluyor. Fiyatlar uygun ve mekan temiz.
 
8. Feriköy Bomonti Organik Pazarı, Bomonti: Pazar Alışverinden Önce Gözleme Zamanı
Bomonti'de bulunan Feriköy Bomonti Organik Pazarı, her cumartesi kurulan bir pazar. Burada, organik ürünler satın alabilirsiniz. Ayrıca, pazarın içinde bulunan gözleme tezgahlarında kahvaltı yapabilirsiniz. Peynirli, ıspanaklı, patatesli veya kıymalı gözlemelerden istediğinizi seçebilirsiniz. Yanında ayran ve salata da var. Fiyatlar uygun ve gözlemeler taze.
 
9. Çakmak Kahvaltı Salonu, Beşiktaş: Kahvaltıcılar Sokağında Güne Lezzetli Bir Başlangıç
 
Beşiktaş'ta bulunan Çakmak Kahvaltı Salonu, kahvaltıcılar sokağı olarak bilinen Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan bir mekan. Burada, serpme kahvaltısı yapabilirsiniz. Kahvaltınızda, peynir çeşitleri, zeytinler, reçeller, bal-kaymak, omletler, sucuklu yumurta ve daha fazlası var. Fiyatlar makul ve servis kaliteli.
 
10. Van Kahvaltı Evi, Cihangir: Önce Kahvaltı Sonra Cihangir Turu
 
Cihangir'de bulunan Van Kahvaltı Evi, Doğu Anadolu'nun lezzetlerini sunan bir mekan. Burada, Van usulü kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltınızda, otlu peynir, murtuğa, çökelek salatası, bal-kaymak ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Fiyatlar uygun ve mekan sıcak.
 
İstanbul'da kahvaltı yapılacak 10 yer listemiz böyleydi. Siz de bu mekanlardan birini seçip güne lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz. Ama unutmayın ki İstanbul'un kahvaltı kültürü çok daha fazlasını içeriyor. Bu şehri keşfetmeye devam edin!
 
Peki ya İstanbul'dan sonra nereye gideceksiniz? Türkiye'nin tatil yerleri arasında seçim yapmak zor olabilir. Ama merak etmeyin! Tourwix Travel ile en ucuz uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir ve istediğiniz yere kolayca uçabilirsiniz. Ayrıca Vip Transfer hizmeti ile havaalanından otelinize rahatça ulaşabilirsiniz. Otel konaklama rezervasyonu da Tourwix Travel ile çok kolay! İster denize sıfır bir otel ister şehir merkezinde bir apartman dairesi olsun, size uygun seçeneği bulabilirsiniz.