Grand Hotel Derin Blog

Kemer`de Gezilecek Yerler

Kemer`de Gezilecek Yerler

Kemer`de Gezilecek Yerler


Kemer, Antalya şehrinin Batı Toros Dağlarının hemen yamacında yer alan masmavi denizi, mavi bayraklı plajları ve doğal güzellikleri ile çevrili sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında yer alır. Yaz tatilinde sıcak, deniz ve güneşi tercih edenlerin öncelikli değerlendikleri bölgeler arasında yer alan Kemer’de gezilecek yerler arasında turistlerinde ilgi gösterdiği Çıralı Yanartaş, Olimpos ve Phaselis Antik kenti bulunur.

Kemer’de Gezilecek En Güzel Yerler

 
Phaselis Antik Kenti
 
Phaselis Antik Kenti, Kemer’e yaklaşık olarak 15 km mesafede olup bölgenin en önemli tarih yapılarındandır. Ulaşımı oldukça kolay olan bu antik kent, M.Ö. 7.yüzyıla dayanan tarihe bir yapıya sahiptir. Likyalılar tarafından kurulduğu söylenen Phaselis Antik Kentinde uzun yıllar boyunca korsanlarında hüküm sürdüğü bilinir.
 
Son yapılan kazı çalışmalarında bölgede 3 adet liman bulunmuştur. Likyalılar dönemine ait en önemli kentlerden birisi olan Phaselis aynı zamanda ticari faaliyetler adına da nokta yerler arasındadır. Bu antik kente uğradığınız zaman yürüyüş yapılabilecek yollar, piknik ve kamp alanları sizi kendisine çekecektir.
 
Beydağları Milli Parkı
 
Beydağları Milli Parkı, Sarısu’dan Gelidonya Burnuna kadar uzanan ve Kemer’in cenneti olarak da adlandırılan en önemli milli parklar arasındadır. Antik Likya Yolu, Çıralı Sahili, Yanartaş ve Adrasan Plajını da kapsayan bir bölgede bulunan bu park 1972 senesinde doğal ve tarihi güzelliklerin korunması adına SİT alanı olarak belirlenmiştir.
 
Parkın içerisinde doğa yürüyüşleri yapabilir, fotoğrafçılık ya da piknik ve kamp gibi aktivitelere katılarak gününüzü daha güzel bir hale getirebilirsiniz.
 
Göynük Kanyonu
 
Göynük Kanyonu, Kemer’e 12 km kadar mesafede yer alıp Göynük Beldesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Tarihi açıdan da büyük bir öneme sahip olan kanyon, Antik Likya Yolu üzerindeki şelaleleri ile de ünlüdür. 
 
Hafta sonları birçok ziyaretçiyi ağırlayan kanyonda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz pek çok tesis yer almaktadır.
 
Tahtalı Dağı
 
Tahtalı Dağı, Beydağı Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıp 2.365 m yüksekliğe sahiptir. Olimpos’tan teleferik ile ulaşılabilen yer Avrupa’nın en uzun dünyanın ise 2. en uzun teleferiğidir. Özellikle yamaç paraşütü, dağ bisikleti ve motosiklet tutkunlarının vazgeçilmez noktaları arasında bulunan dağın zirvesinde restoran ve kafelerde yer almaktadır.
 
Olympos Antik Kenti
 
Olympos Antik Kenti, Antalya’nın batısında Kumluca ilçesi sınırları içerisindedir. Kuruluş tarihi kesin olarak bilinmeyen bölge, Likya Birliğinde üç oy hakkı bulunan 6 şehirden sadece bir tanesini simgelemektedir. Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait kalıntıların bulunduğu antik kent; Kuzey ve Güney Nekropol olarak iki bölümden oluşmaktadır.
 
Likya Medeniyeti’ne ev sahipliği yapan antik kent içerisinde; surlar, tapınaklar, hamamlar, tiyatro sahneleri ve antik mezarlar bulunmaktadır.
 
Çıralı Yanartaş
 
Çıralı Yanartaş, Kemer’e 39 km kadar mesafedeki Ulupınar Mahallesindedir. Dünyaca ünlü doğa harikalarından biri olan Yanartaş adını devamlı yanan ateş özelliğinden almıştır. Ziyaretçilerin genelde piknik yaptığı alanlardan birisi olan bölgenin denizden yüksekliği 230 metredir.
 
Piknik başta olmak üzere kamp ve doğa yürüyüşleri aktivitelerin yapıldığı Çıralı Yanartaş’ta eşsiz fotoğraflar sizleri beklemektedir.
 
Olympos Plajı
 
Olympos Plajı, Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Yazır Köyü Olimpos beldesindedir. Olympos Antik Kenti içerisinden dere boyunca yürüyerek ulaşılabilen bölgede kabin ve duşlar bulunmaktadır. Plaja inen yol üzerinde su kanalı ve hemen önündeki tarihi havuz ziyaretçilerin ilgisini çeker. 
 
Beldibi Mağarası
 
Beldibi Mağarası, Kemer’e 19 km kadar mesafededir. Oba Köyü sınırlarında yer alan mağara tarihi bakımdan hem çok önemli hem de doğal güzellikleri bakımından en dikkat çekici yerler arasındadır. Antik Çağ döneminde yoğunlukla kullanılan mağaranın duvarlarında insan ve hayvan figürleri bulunur.
 
Bölgede yapılan son kazırlarda Neolitik, Paleolitik ve Mezolitik çağlara ait eserler bulunmuştur. 
 
Lara Düden Şelalesi
 
Lara Düden Şelalesi, Kemer’e 60 km kadar mesafededir. Antalya’da Çağlayan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan şelale, bölgenin en önemli doğal güzellikleri arasındadır. Düden Çayının hemen üzerinden ikiye ayrılan Düden Şelalesi 40 metre yükseklikten dökülmektedir.
 
Antalya kent merkezine 10 km uzaklıkta bulunan şelalenin çevresinde mesire alanları yer almaktadır.